همانطور که میدانید خطاهایی در تصمیمگیری به نام خطای هذلولی یا تنزیل اغراقآمیز وجود دارد یعنی ارزشگذاری ما برای بازههای نزدیک شیب زیادی دارد و هر چه از اکنون دور میشویم، حساسیت ارزشگذاری کمتر میشود و در نتیجه اغلب موارد منافع کوتاهمدت را به منافع بلندمدت ترجیح میدهیم؛ در مسایل محیطزیستی مانند آب که اثرات آن در درازمدت آشکار شده منافع بلندمدت قربانی تصمیمگیریهای منافع کوتاه مدت میشوند.
با توجه به نامگذاری دهه 2005 تا 2014 از سوی سازمان ملل متحد با عنوان "آموزش در خدمت توسعه پایدار"، "اقدام درباره موضوع آب منبع زندگی" و "مردمان بومی" سبزکاران پروژه بزرگی را با عنوان "آموزش محیط زیست به زبان ساده برای پایداری توسعه" طراحی و اجرا نموده که در جریان است. (دو دهه آموزش در خدمت توسعه پایدار و اقدام درباره موضوع آب منبع زندگی تمدید شده و ادامه دارد)
مدرسه تالاب – بوشهر – تهران
مدرسه تالاب یک فنآموز آموزشی است که پس از تجربه اکوموزه دریای کاسپین و آموزش بازیافت پاکتهای چند لایه به کودکان با هدف آموزش کودکان در حوزه آب و تالاب طراحی شد. در این فنآموز کودکان با یک آموزشگر همراه قطره آب سفر کرده و با نحوه تشکیل ابر و شکلگیری باران آشنا شده و از رودخانهها میگذرند و به تالابها میرسند، انواع تالابها را دیده با تنوعزیستی آن آشنا میشوند و درباره کارکردهای تالاب میآموزند و پس از آن با آزمایشی خاصیت تصفیهکنندگی تالاب را از نزدیک میبینند و به رد پای اکولوژیک خود پی میبرند و با مفهوم رد دست آشنا شده و ماموریتی تالابی برمیگزینند و وارد فضای بازی میشوند تا با انجام بازیهایی از جمله پازل، دومینو، محل زندگی را انتخاب کن، دارت و دردسرهای مهاجرت مفاهیم باز آموزی شوند.
به مناسبت روز جهانی تالاب 1393 برای اولین بار فنآموز مدرسه تالاب در شهر بوشهر و سپس در روستای کره بندی در کنار تالاب حله برپا شد و مورد استقبال نوجوانان و مردم قرار گرفت.
تجربه اجرای مدرسه تالاب در بوشهر، حله و رشت سبب تغییرات اساسی در مدرسه تالاب شد و داوطلبان سبزکاران کل پردههای مدرسه تالاب را نقاشی کردند و اکنون مدرسه تالاب یک اثر هنری دستساز است که با عشق برای آشنایی کودکان با مفاهیم تالاب و آب طراحی شده است.
مدرسه تالاب جدید در تابستان 1398 در باغ کتاب تهران اجرا شد و مورد استقبال بسیار قرار گرفت.
گزارش متنی و تصویری این دو برنامه از زیر قابل مشاهده است: