خانواده سبزکاران هر ساله برنامه درختکاری داشته و تعدادی نهال بومی را کاشته و نگهداری مینمایند.
سبزکاران از همان سالهای ابتدایی پروژه بزرگ «درختانی برای آینده» را در برنامههای خود قرار داد، البته در طی این سالها این پروژه نیز فراز و فرودهای بسیاری را شاهد بود، از مهمترین مسایل عدم همکاری سبزکاران با سازمان منابع طبیعی کشور بدلیل کاشت سوزنی برگ و تولید گسترده آن در یک بازه حدود 7 ساله بود تا پس از گذشت تقریبا 10 سال پوسترهای سازمان منابع طبیعی در سراسر کشور تغییر کرده و نهال روی تصویر به پهن برگ بومی تغییر یافت.
به رسم هر ساله نهالکاری با مشارکت اداره کل منابع طبیعی و دعوت از علاقهمندان به کاشت نهال در جنگلهای مخروبه انجام میشد وضمن نهالکاری آموزشهایی در مورد اهمیت جنگلهای کهن، راه و روش نهالکاری، شناسایی درختان و درختچهها و ... ارائه میشد.
سبزکاران همواره تلاش نموده تا تغییراتی را در برنامههای نهالکاری ایجاد نماید تا علاقمندی به این موضوع را در جامعه افزایش دهد بعنوان مثال در اسفند 1394 با مشارکت سازمان سیما منظر و فضای سبز شهری شهرداری رشت 5000 اصله نهال میوه و نیز 3000 نهال جنگلی در میان مردم شهر رشت توزیع و در اقدامی جمعی 10000 اصله نهال در پارکهای شهر رشت کاشته شد، در این مراسم برای یادبود اهداکنندگان عضو، قطعهای در پارک شهر رشت اختصاص یافت و به نام هر یک از عزیزان نهالی کاشته شد
تا زمانی که به نتیجه رسیدیم که این کاشت نهال و سپس سپردن آن به نهادهای دولتی پرفایده نیست و بسیاری از این نهالها به بلوغ نمیرسند، پروژه درختانی برای آینده اولین درخواست خود را در اسفند 1385 همزمان با روز نهالکاری داد، سپس این ایده پخته و در طول سالیان به تناوب پیگیری شد و دوباره از سال 1393 پیگیری شد و در نهایت آذر 1399 پس از 21 ماه دوندگی قرارداد پروژه پروژه بانی جنگل برای حفاظت و احیا به امضا رسید.
ازجمله برنامههای جنگل سبزکاران در طول سالیان:
سوگواره جنگل ۱۹آبان۱۳۸۱
سوگواره جنگل در اعتراض به تخریب جنگلهای شمال کشور و توسعه بیرویه شهرها و شهرکهای تفریحی در دل جنگلها برگزار شد. گام اول این برنامه در سبزه میدان رشت با حضور مردم، دوستداران محیطزیست از سایر استانها، شعبانعلی نظامی (مدیرکل وقت اداره حفاظت محیطزیست گیلان)، دکتر بسکی و نمایندگان سازمانهای غیردولتی مازندران و گلستان با تشیع نمادین یک درخت برگزار شد، قرار بود که این درخت در مرز گیلان و مازندران به تشکلهای مازندران تحویل داده شده و سپس در از سوی آنان به گلستان تحویل داده شود و پس از تشیع در گلستان بصورت نمادین در محل سیل گلستان دفن شود که متأسفانه دو استان دیگر برنامه را برگزار نمودند. اما این سوگواره سرآغاز گفت و گوهایی شد که در نهایت به ایجاد گفت و گوی رسمی درباره نقش تخریب جنگل در افزایش سیل شد.
همکاری با خانه فرهنگ گیلان ۹آذر ۱۳۸۳:
این همکاری در ارتباط با ساخت فیلمی در رابطه با جنگلهای کهن و پس از برگزاری سوگواره جنگل به سفارش مرکز پژوهشهای مجلس و کارگردانی رضا مجلسی بود.
کارگاه آموزشی درخت شناسی ۲۸آذر تا ۳دی ۱۳۸۳:
این کارگاه به همت جهاد کشاورزی گیلان در مجتمع آموزشی جهاد برگزار شد و سبزکاران تنها سازمان غیردولتی حاضر در این برنامه بود.
مشارکت در همایش کلاردشت:
این همایش به همت گروه هواداران محیط زیست کلاردشت در خرداد 1385 در اعتراض به تخریب جنگلهای منطقه توسط بهرهبرداری از معادن و نیز فروش گسترده زمینهای منطقه برگزار گردید.
در این همایش خانم امینیان سخنرانی خود را با بهشت ایران متری چند آغاز نمودند که سبب موجی از احساسات در شرکتکنندگان شد و پس از قرائت بیانیه پایانی توسط ایشان به نمایندگی از شبکه خزری راهپیمایی کوتاهی برگزار شد.
همایش جنگل:
این همایش به همت گروه سبز ماسال در خرداد 1387 برای بررسی وضعیت جنگلهای هیرکانی با حمایت اداره کل منابع طبیعی گیلان در هفته محیط زیست برگزار گردید و سبزکاران در آن حضور فعال داشت.
مقابله با پروانه سفید درختان سال ۱۳۸۷ و ۱۳۸۸:
پس از اولین اعلام از سوی یکی از اعضای موسسه در خصوص حشرهای ناشناس که برگ درختان را خورده و پس از بررسی اولیه، نشستهایی برای بررسی راهکارهای موجود برای مقابله با پروانه سفید درختان با حضور با حضور ۳۲ نفر از دهیاران، نمایندگان اداره کل منابع طبیعی، سازمان حفظ نباتات، مرکز تحقیقات منابع طبیعی و نمایندگان سازمانهای غیردولتی در محل دفتر موسسه برگزار شد. در بین این جلسات از آقای بابک مجیدی مستندساز گیلانی ساکن آستارا که یکی از شهرستانهایی بود که در دوره اول بسیار آسیب دیده بود نیز دعوت شد و ایشان نیز بر اساس مشاهدات و گفت و گوهای انجام شده مستندی را ساختند که در کارگاههای آموزشی روستاها به نمایش در آمد.
این سلسله نشستها و خروجیهای برنامه عمل نهایی شده، منجر به برگزاری کارگاههای آموزشی برای دهیاران و بسیج روستا، بروشور آموزشی، مقابله فیزیکی با این آفت توسط نیروهای بسیج شد که از مرحله دریافت منابع کشوری، سبزکاران به مشارکت گرفته نشد.
کارگاههای آشنایی با درختان و درختچههای هیرکانی:
این کارگاهها بصورت کارگاه آموزشی و عملیاتی 6 دوره در طول سالیان با حضور اعضا و علاقمندان برگزار شد و یکی از تجربههای جذاب آن برگزاری کارگاه برای کودکان در پارکهای شهری بود.
میزگرد ارزشها و کارکردهای جنگلهای کهن با تمرکز بر جنگلهای هیرکانی:
این میزگرد تخصصی به همت موسسه سبزکاران و با همکاری موسسه پامچال در مرداد ۱۳۸۷با حضور ٤٠ گروه از نمایندگان سازمانهای جوانان کشور برگزار شد.