بانی جنگل

 

جنگل‌ها پیوند دهنده دیروز، امروز، فردای ما و بهترین راه با بحران جهانی تغییرات آب و هوایی هستند. در تعریف جدید سازمان خوار و بار و کشاورزی ملل متحد جنگل مجموعه‌ای است که غالب افراد آن درختان هستند و در آن درختچه‌ها، گیاهان علفی، باکتری‌ها و انسان به عنوان بخشی از اکوسیستم قرار دارند.

 

هیچ یک از ما به تنهایی نمی‌تواند تغییرات آب و هوا را متوقف نماید؛ سبزکاران تنها به مردم به ویژه آنانی که بیش‌ترین آسیب را از تخریب محیط‌زیست، قحطی، سـیل و خشکسالی می‌بینند، کمک می‌کند تا خود را در مقابل تاثیر نامطلوب آن مقاوم نموده و با مدیریت آن چه در کنترل آنان است مانند نهال کاری، تولید بدون کود و سم، احیا و تغییر سیستم‌های آبیاری، معیشت پایدار و .... مراقب امنیت نسل بشر باشند.

 

خانواده سبزکاران هر ساله برنامه درختکاری داشته و تعدادی نهال بومی را کاشته و نگهداری می‎‌نمایند. سبزکاران سال‌هاست که پروژه بزرگ مقیاس "درختانی برای آینده" را در برنامه‌های خود دارد و از آغاز فعالیتش به رسم هر سال نهال‌کاری اجرا می‌شد و هر سال با مشارکت منابع طبیعی و دعوت از علاقه‌مندان به کاشت نهال در جنگل‌های مخروبه می‌پرداختیم و ضمن نهال‌کاری آموزش‌هایی در مورد اهمیت جنگل‌ها و روش نهال‌کاری ارائه می‌شد.

 

در سال 1394 نیز در برنامه نهال‌کاری 5000 اصله نهال میوه و نیز 3000 نهال جنگلی در میان مردم شهر رشت توزیع شد و در اقدامی جمعی 10000 اصله نهال در پارک‌های شهر رشت کاشته شد، در این مراسم برای یادبود افرادی که اهدای عضو نموده بودند قطعه‌ای اختصاص یافت و به نام هر یک از عزیزان نهالی کاشته شد.

 

با این نگاه و ترکیب آن با تجربه 20 ساله سبزکاران پروژه بانی جنگل با هدف احیای 5 ناحیه رویشی کشور بر اساس الگوی محلی مدیریت پایدار جنگل طراحی شد و فاز اول پروژه در بخش کوچکی از جنگل‌های هیرکانی به نام لیشک در شهرستان سیاهکل به وسعت حدود 91 هکتاری با تفاهم با اداره کل منابع طبیعی در حال اجرا است.

 

پروژه‌های نهال‌کاری در کشور بسیار زیاد و گروه‌های مختلف در این مسیر تلاش می‌کنند. تفاوت بانی جنگل با دیگران این است که هدف ما فقط کاشت نهال نیست و مسیری طراحی شده که احیای جنگلی انبوه با همه تنوع حیاتی و گونه‌ای آن محیاء شود؛ در تلاشیم با جلب مشارکت مردم محلی و ایجاد روندی مشارکتی مردم را به هم پیمانانی برای منطقه بدل کنیم که پس از اتمام پروژه و با تلاش برای ثبت منطقه به عنوان یک قرق بومی محلی بتوانیم کمک کنیم که روند احیا و استفاده خردمندانه جنگل در راستای مدیریت پایدار شکل بگیرد.

 

ما در تلاشیم تا با ایجاد نهالستان با کمک مردم محلی به تولید گونه‌های بومی بپردازیم، ارزش‌های موجود در منطقه را معرفی و در راستای اشتغال پایدار حرکت نماییم و با باور اینکه زنان از قدرتمندترین متحدان زمین و دنیای امن خواهند بود، در جای جای پروژه از مشارکت و مشورت زنان محلی استفاده برده و با معرفی تولیدات آنان جایگاه اجتماعی – اقتصادی آنان را باور پذیر خواهیم نمود.

 

این مهم با مشارکت عموم ایرانیان و مسؤولیت اجتماعی شرکتی در راه خلق ارزشی مشترک ممکن خواهد شد، اگر دلتان می‌خواهد در این تجربه شریک باشید، اگر به دنبال ساخت آینده‌اید، آماده تغییر هستید، می‌خواهید اقدامی بکنید؛ برای مشارکت و انجام فعالیت‌های داوطلبانه به ما بپیوندید؛ هر کجا که هستید با هر رشته تحصیلی و هر زمینه شغلی می‌توانید شریک این عملیات احیاء باشید؛ اطلاعات بیش‌تر و ارتباط با دبیرخانه:


 

 

  www.iranforests.com Site:

Instagram: @iranforests 

09119271019

09027641763

01333667633

 

برای مشارکت و خرید نهال به لینک زیر بروید

https://iranforests.com/trees